ONZE PROJECTEN

Mierij Meteo is continue bezig zich te ontwikkelen op het gebied van technologie en organisatie, om te kunnen voldoen aan de constant veranderende behoeftes van de maatschappij en haar klanten. Vandaag de dag heeft Mierij Meteo de reputatie dat het hoog kwalitatieve meteosystemen levert, evenals sensoren, totale systemen en diensten aan een verscheidenheid aan klanten. Dit varieert van kleine recreatieve havens en strandtenten, tot de grootste industriële bedrijven ter wereld.


Hieronder hebben wij een aantal van onze projecten beschreven om een beeld te geven van wat er mogelijk is met onze oplossingen.


Gladheidsmeldsysteem

Rijkswaterstaat

Voor Rijkswaterstaat hebben wij het  Gladheidsmeldsysteem ontwikkeld. Dit stelt hen in staat om te anticiperen op slechte wegdekcondities, dankzij een dicht netwerk aan meteorologische sensoren in het wegdek van het wegennetwerk van Nederland. In het begin van de 21e eeuw is het beheer en het onderhoud van dit systeem overgedragen aan Rijkswaterstaat zelf, maar onze producten zijn dus nog steeds te herkennen in heel Nederland.

Off-shore meteo systeem

Off-shore windparken


De ontwikkeling van de off-shore windparken in het begin van deze eeuw resulteerde in de behoefte voor een meteo mast in de Noordzee. Mierij Meteo was geselecteerd om dit vooruitstrevende off-shore meteo systeem te ontwerpen, bouwen, en te onderhouden. Een combinatie van geavanceerde meteosensoren, samen met het benodigde gegevensregistratiesysteem zorgt voor een veilig, redundant meteorologisch systeem ten behoeve van het Noordzeewind consortium.

Veiligheid & milieu

Petrochemie


In de petrochemische industrie worden onze systemen gebruikt om een adequaat veiligheidsniveau te handhaven. Veiligheid voor het bedienen van de fabrieksfaciliteiten, maar ook voor de veiligheid van de omliggende gemeenschap. Bij Shell bijvoorbeeld hebben wij een meteorologisch systeem geïnstalleerd om gegevens naar elke meldkamer en veiligheidsstation over het terrein, door zestig meteo-kasten te sturen. Dit stelt operators in staat om de juiste beslissingen te nemen
zodanig dat de werking van de installatie de impact op de omgeving monitort.

Weerinformatie

Bruggen en sluizen

Onze meteo-systemen zijn ook te vinden op bruggen en sluizen door heel Nederland en België.

Deze systemen monitoren de huidige weersomstandigheden en leveren weersinformatie aan controlekamers op afstand voor het bedienen van de faciliteiten. De weergegevens worden ook gearchiveerd om te ondersteunen bij de evaluatie van potentiële aansprakelijkheidsclaims. Voor het bedienen en aansturen van bruggen en sluizen is toegang tot nauwkeurige en betrouwbare windgegevens van het grootste belang.

Windsensoren

Windturbine leveranciers

Mierij Meteo levert betrouwbare windsensoren aan diverse windturbine leveranciers. De sensoren zijn bestand tegen de zware omgevingseisen met betrekking tot extreme temperatuurbereiken, trillingen en externe inductieve intereferentie zonder afbreuk te doen aan de vereiste betrouwbaarheid en prestatienauwkeurigheid.

Autonoom meteostation

Openluchtevenementen

Een van de nieuwste ontwikkelingen is een autonoom meteostation voor gebruik bij grootschalige openluchtevenementen, zoals festivals. Hier wordt weermonitoring steeds belangrijker met betrekking tot veiligheid en licenties om te werken. Ook voor meer gecompliceerde projecten biedt Mierij Meteo haar expertise aan. Locatieanalyses worden uitgevoerd om de beste locatie voor een meteorologische meting te bepalen. De engineers van Mierij Meteo installeren en onderhouden uw Meteo-systemen en zorgen voor een betrouwbaar systeem met een lange levensduur.