ONZE PRODUCTEN

Onze producten kenmerken zich door eenvoud en technologie.

Windrichting en windsnelheid

MW 11 Anemometer

MW 12 Windvaan

De professionele, draaiende, anemometer MW 11, heeft drie cups, die zijn bevestigt op een roterende as. De cups zijn lichtgewicht en speciaal gemaakt om snel te reageren op veranderende windsnelheden. Hierdoor heeft de anemometer een responslengte van 2,9 meter, en meet windsnelheden van 0-50 m/s. Een groot voordeel van deze anemometer is de instrumentale plug, die zorgt voor een snelle en betrouwbare montage van de sensor. De sensor is beschermd tegen inductieve verstoringen volgens internationale standaarden. De MW 11 is een zeer robuuste en betrouwbare sensor voor gebruik in extreme on- en offshore situaties.

De windvaan MW 12 van professionele kwaliteit en heeft een erg lage doorschiet ratio. Dit is verkregen doordat de windvaan van een lichtgewicht materiaal is gemaakt, het relatief hoge blad en de excellente balans. Hierdoor werkt de windvaan optimaal in alle posities. Het instrument kan 256 richtingen onderscheiden: een resolutie van 1,4°. De windvaan is beschermd tegen inductieve verstoringen volgens internationale standaarden. De combinatie met de MW 11 anemometer leidt tot en professionele set windsensoren van de allerhoogste kwaliteit. De MW 11 en MW 12 windsensoren worden met name toegepast voor professionele meteorologische doeleinden, in off-shore situaties of voor locatie onderzoeken voor windparken.

MW 21 Gecombineerde windsensor

Deze windsensor combineert een anemometer en een windvaan in één instrument. De roestvrij stalen precisie lagers zijn vastgemaakt aan beide kanten, en ingevet voor een groot temperatuur bereik. Door de poederdeklaag op de bevestigingsbeugel is het instrument bestand tegen zeewater en andere zware weersomstandigheden. De anemometer heeft drie lichtgewicht cups met een speciaal ontwerp, zodat het snel kan reageren op wisselende windsnelheden. Omdat er geen elektromechanisch contact plaatsvindt, kan de anemometer sneller reageren en is betrouwbaarder. Het bereik van de sensor is 0 tot 50 m/s, en de windvaan heeft geen voorkeursrichting. Dankzij het gebalanceerde en lichtgewicht ontwerp kan het snel reageren op kleine veranderingen in de windrichting. De windvaan meet van 0 tot 360 °, en deelt het via 6 bits Gray code op in 64 richtingen: een resolutie van 5,6°. De windvaan is beschermd tegen inductieve verstoringen volgens internationale standaarden. Voor toepassingen waarbij de sensoren jaarlijks gekalibreerd dienen te worden, is dit onze beste keuze.

MW 35 Anemometer

De MW 35 Anemometer is speciaal ontworpen voor industriële doeleinden, en zorgt voor een betrouwbare windsnelheidsmeting in verschillende situaties. De MW 35 is een robuuste en accurate sensor, beschermd tegen statische ontlading en kan aangesloten worden met een 3/4” gas fitting. De anemometer is uitgerust met een magnetische encoder, en heeft geen elektromechanische onderdelen. Een ingebouwd verwarmingselement zorgt ervoor dat de sensor ijsvrij blijft, en dat hij kan werken tot temperaturen van -40°C. Hij meet windsnelheden tot 75 m/s, en kan in verschillende uitvoeringen geleverd worden zodat hij op meerdere universele industriële uitgangen past. De MW 35 wordt geleverd met een 5 meter kabel en werkt op 12-24 V.

Klik hier voor de data-sheet.


MW 36 Windvaan

De MW 36 Windvaan is speciaal ontwikkeld voor industriële doeleinden en zorgt voor een betrouwbare windrichting meting in verschillende situaties. De MW 36 is een robuuste en accurate sensor, beschermd tegen statische ontlading en kan aangesloten worden met een 1,9 cm gas fitting. De windvaan is uitgerust met een magnetische encoder, en heeft geen elektromechanische onderdelen. Een ingebouwd verwarmingselement zorgt ervoor dat de sensor ijsvrij blijft, en dat hij kan werken tot temperaturen van -40°C. De windvaan kan in verschillende uitvoeringen geleverd worden zodat hij op meerdere universele industriële uitgangen past, wordt geleverd met een 5 m kabel en werkt op 12-24 V. In combinatie met de MW 35 geeft deze windvaan een totale windmeting. De MW 35 en MW 36 windsensoren worden hoofdzakelijk toegepast voor semi-professionele weerstations, en op windturbines.

Klik hier voor de data-sheet.

Relatieve luchtvochtigheid en temperatuur

MH 14 Temperatuur- / Luchtvochtigheidsensor

De MH 14 is de ideale sensor voor temperatuur en luchtvochtigheidmetingen voor milieu- en industriële toepassingen. Het instrument maakt gebruikt van HC2 sensoren van Rotronic, dit zijn nauwkeurige en stabiele sensors, en gaan dan ook lange tijd mee. Temperatuur wordt gemeten door middel van een PT-100, wat ook gebruikt word om te compenseren voor de luchtvochtigheidmeting. Luchtvochtigheid wordt gemeten door een capacitief meetprincipe, gebruikmakend van een polymeer membraan dat verandert aan de hand van de hoeveelheid geabsorbeerd water. De sensor is voorzien van een stralingsafscherming en een montage beugel, heeft een 4-20 mA aansluiting, en met de statische ontlader is de sensor geschikt voor alle industriële toepassingen. Ook is er een 0-1V aansluiting beschikbaar, voor weerstations met een laag energieverbruik.

Temperatuur

MT  42 Temperatuursensor / stralingsafschermer / Zender

Temperatuur sensor model MT 42 is een 4-draads PT-100 (IEC 751 Klasse B) sensor voor luchttemperatuur metingen. De PT-100 zit in een SST buisje met 2 meter aan kabel (4-draads). De zender / aansluitkast MT 81 meet de waarde van de MT 42 PT-100 weerstand en zet dit om naar een 4-20 mA signaal. De MT 81 heeft een bereik van -40 tot +60oC.  De stralingsafschermer MA 33 zorgt voor zo min mogelijk fouten in de dagelijkse temperatuurmeting veroorzaakt door directe zonnestralen en neerslag.

MT 41 Temperatuursensor met stralingsafschermer

De MT 41 heeft een NTC 10K Ohm voor het meten van temperatuur. De relatief lichtgewicht stralingsafschermer zorgt voor bescherming van de temperatuur en relatieve vochtigheidssensors tegen verstoring van directe zonnestralen, straling en neerslag. Dankzij de vorm kan de lucht zich vrij tussen de schotels verplaatsen. De witte UV stabiele thermoplastische schotels zorgen voor een hoge reflectiviteit, lage thermische geleiding en bescherming tegen zwaar weer

MT 32 Oppervlakte temperatuursensor

De MT 32 meet de temperatuur van de oppervlakte van een object, zoals bijvoorbeeld toegepast wordt bij zonne-energie panelen. Aan de achterkant van een zonnepaneel wordt dan de MT 32 gemonteerd om de efficiëntie en de productie te meten, aangezien de productie afneemt als de temperatuur stijgt. De sensor is zelfklevend en kan daardoor gemakkelijk bevestigd worden. Het PT-100 element is volgens DIN EN 60751 klasse B en ligt dichtbij het zelfklevende gedeelte. Hierdoor is er een goede thermische geleiding en een snelle reactietijd. De MT 32 komt in verschillende kabellengtes.

MT 31 Wegdektemperatuursensor

De MW 31 meet wegdek temperatuur in situ in het asfalt, per baan. Deze sensoren kunnen gebruikt worden in dicht asfaltwegdek, asfalt met een open structuur of klinkerbestrating. De sensoren zijn er op gemaakt dat ze alle natuuromstandigheden, zoals hitte, kou, regen en ijs, kunnen weerstaan en natuurlijk het gewicht van de auto’s.

De sensor is redundant uitgevoerd, en bestaat dus uit twee sensoren, zodat als er een niet functioneert, de andere aangesloten kan worden. De standaard sensor heeft een nauwkeurige 2,252 KΩ NTC weerstand, andere interne sensoren zijn echter ook mogelijk zoals bijvoorbeeld een met een PT-100 element.

Pyranometer

Binnenkort verschijnt hier meer informatie over de Pyranometer die wij aanbieden. Neem contact met ons op als u hierover vragen hebt: sales@mierijmeteo.nl

Neerslag

MR 22 Neerslagmeter

Mierij Meteo’s regenmeter is een instrument dat is gemaakt om werkzaam te zijn bij extreme omstandigheden met een hoge precisie en betrouwbaarheid. Het instrument bestaat uit een trechter waar de regen invalt die leidt, zonder dat er water ontsnapt, naar een goud bedekt dubbel bakje waar het water verzamelt wordt. Als deze vol is, kantelt het bakje en wordt het geleegd. Als dit gebeurd, wordt een reedcontact geactiveerd en geeft het een signaal. Het bakje kantelt alleen als er een bepaalde hoeveelheid water in is verzameld. Het kantelbakje is beschikbaar in capaciteiten die overeenkomen met 0,1 mm neerslag . De Regenmeter kan geleverd worden met een verwarmingselement. De regenmeter MR22 voldoet aan de voorwaarden van de WMO (World Meteorological Organization).

Luchtdruk

MP 11 Barometer

De luchtdruk meter MP 11 is special gesmaakt voor toepassingen in het milieu die een grote nauwkeurigheid, snelle en dynamische reacties en langdurige stabiliteit en betrouwbaarheid verlangen. De behuizing van de MP 11 is gemaakt van roestvrij staal en polyester, om de extreme omstandigheden te kunnen weerstaan die gevonden worden in Automatische Weerstations (AWS) en bij het observeren van het milieu.

Een uitneembare 5-polige klemmenstrook module wordt gebruikt voor een gemakkelijke aansluiting op de datalogger en een 1/8” fitting met weerhaken wordt gebruikt voor de luchtdruk aansluiting. De MP 11 kan gebruikt worden in temperaturen tussen -40 °C tot + 60°C, en er kan gekozen worden voor de uitgangen 0 – 2,5V of 0 – 5 V, een 3 of 4 draads circuit en een bereik van 9,5 tot 28 V. De sensor heeft een laag verbruik tijdens gebruik (3mA gemiddeld), maar heeft ook een slaapstand waarbij het verbruik tot 1 µA wordt terug gebracht. Het apparaat kan direct uit slaapstand gehaald worden om de druk af te lezen.

MP 31 Barometer met DIN-Rail behuizing

De MP 31 bestaat uit een gecompenseerde en gekalibreerde siliconen druksensor met meetversterkend schakelsysteem. De ingebouwde spanningsreferentie en de omgedraaide spanningsbeveiliging zorgen voor onafhankelijkheid van de spanningsbron. Alleen ongereguleerde DC 12-24V voeding is nodig. Het bereik is standaard 800-11mBar, en het ontwerp is bedoeld voor het meten van niet-corrosieve en niet-ionogene druk, zoals lucht. De MP 31 kan geleverd worden met een bevestigingsbeugel voor aan de muur of een DIN-Rail behuizing.

Zicht

MV 11 Zichtmeter

De MV 11 meet zichtbaarheid over een bereik van 0-16 km. De MV 11 heeft zowel analoge als digitale uitgangen, de analoge uitgangen leveren 0-1, 0-5 of 0-10 Volt, en 4-20mA. In het systeem zit ook een alarmoutput die ingesteld kan worden om een signaal af te geven bij vooraf ingestelde visuele drempels. Digitale RS232 en RS485 uitgangen kan gebruikt worden om actuele zichtcondities te communiceren en om diagnostische informatie te leveren.

DE MV 11 meet zicht door het algemeen aanvaarde principe van voorwaartse lichtverstrooiing. Een hoge output infrarode LED zendt licht naar een specifiek meetvolume en het licht dat voorwaarts wordt verstrooid, wordt verzameld door de ontvanger. De lichtbron is gemoduleerd om goed onderscheid te kunnen maken tussen achtergrond ruis en natuurlijke variaties in de lichtintensiteit van de achtergrond. Het analoge uitgangssignaal van de sensor is proportioneel met het gemeten zicht. De gemeten zichtcondities worden ook vergeleken met de ingestelde alarm niveaus zodat de uitgangen kunnen worden geschakeld bij overschrijding van de ingestelde waardes. Zicht drempels kunnen worden ingesteld op elke waarde in het bereik van het instrument. 

Display

MD 14

Dit display laat accuraat de output van uw meteostation zien. Het display kan aangesloten worden op een anemometer, een windvaan en een temperatuur sensor.

Windsnelheid wordt getoond in Beaufort, in meter per seconde en in knopen.

Wind richting wordt aangegeven met een windroos, in 16 segmenten.
Temperatuur wordt aangegeven in hele graden Celsius (°C).

Verder bevat het display een microprocessor voor het berekenen van de gemiddelde waarden en bevat het een ontladingsbescherming en galvanische scheiding.

Datalogger / electronica-unit

MU 32

De MU 32 datalogger / elektronica-unit is het basisbesturingssysteem voor meteorologische stations voor verschillende toepassingen. De unit bevat een microprocessor die de digitale differentiële signalen van de windsensoren binnen vooraf ingestelde bereiken middelt. De ingangen voor de windsensor zijn optisch gescheiden (bij gebruik van onze digitale windsensoren). Standaard kunnen 4 andere analoge sensoren worden aangesloten zoals Temperatuur / Vochtigheid / Luchtdruk en Zonnestraling. Tevens bevat deze unit een pulsteller ingang voor het aansluiten van een regenmeter. Ook kan de unit worden uitgebreid om andere (meteorologische) instrumenten aan te sluiten. Digitale (RS232 / RS422) uitgangen zijn standaard aanwezig. Analoge uitgangen (0-20 / 4-20 mA / 0-10V) en relais als optie. Aansluiting via Ethernet (LAN) of mobiel netwerk (GPRS) zijn ook als optie verkrijgbaar. De elektronische unit is beschermd tegen inductieve interferentie in overeenstemming met de geldende internationale normen. De MU 32 datalogger / elektronica-unit kan in verschillende behuizingen worden gemonteerd, afhankelijk van de toepassing.

Online display - weatherstation software

Weerstation

Binnenkort verschijnt hier meer informatie over ons Online display - weatherstation software. Neem contact met ons op als u hierover vragen hebt: sales@mierijmeteo.nl

Weatherstation software

De weatherstation software stelt uw wind-, temperatuur-, en andere relevante meteo data beschikbaar in een fraai online display. De software kan via internet worden benaderd via een URL met iedere browser en geeft u toegang tot al uw lokale meteo data, waar u ook bent. U kunt altijd online uw data visualiseren, monitoren, bekijken en historische data downloaden. De sensoren kunnen worden aangesloten op een webinterface board dat uw sensoren verbindt met onze servers – hetzij rechtstreeks of via GPRS. Het is ook mogelijk deze functionaliteit in uw eigen website te integreren zodat uw bezoekers toegang krijgen tot uw actuele weer data. U kunt sensoren op een interactieve elektronische kaart selecteren en gedetailleerde gegevens bekijken per locatie. Daarnaast heeft u de beschikking over een dashboard met actuele data inclusief een grafiek van het laatste uur om trends te zien. U kunt deze software gebruiken voor het monitoren van het actuele weer of u kunt het combineren met onze data service waarmee uw historische weerdata veilig wordt opgeslagen op onze servers voor het geval u ooit deze gegevens nodig zou hebben.